top of page

לקראת הפסח - מעסיקים ומועסקים - חשוב לדעת

מתנות לחג: מתנות לחג מהוות הכנסת עבודה ולכן על המעביד לגלם את סכום או שווי המתנה שקיבל העובד. כלומר, על המעביד לשלם את כל המיסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות) בגין שווי המתנה כאילו הייתה שכר. המשמעות היא שהמעסיק משלם עבור המתנה הרבה יותר ממה שקיבל העובד בפועל. לתשומת לב המעסיקים - מתנות לספקים או לקוחות אינן מוכרות במס באופן מלא ויש לכך קריטריונים לבחינה והסכום המירבי המותר כהוצאה לצורכי מס הינו 210 ש"ח לשנה בלבד. עבודה בחול המועד, בערב חג ובחג: עבודה בחול המועד אינה מזכה את העובד בשכר גבוה יותר וימי חול המועד נחשבים מבחינת החוק כימי עבודה רגילים, אלא אם במקום העבודה קיים הסכם או נוהג הקובעים אחרת. עובד היוצא לחופשה בחול המועד, הרי אלו כאמור ימי עבודה רגילים ולכן ינוכו ממכסת ימי החופשה שלו. מבחינת החוק, יום העבודה בערב החג יהיה קצר בשעה אחת מיום עבודה רגיל. גם בעניין זה, ניתן לחרוג מכך במידה ובמקום העבודה הונהג הסדר אחר ובלבד שהוא לטובת העובד. עבודה בחג כמוה כעבודה בשבת וכפופה למגבלות הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה. על כל פנים השכר בחג כמו בשבת, לא יפחת מ- 150% מהשכר הרגיל. משכורתו של עובד בשכר חודשי קבוע לא תפגע עקב היעדרו בימי החג, ואילו עובד בשכר שעתי/יומי/משמרות צפוי לקבל שכר עבור ימי חג כפי שמוגדרים בצו ההרחבה. לגבי עובד שעתי/יומי/משמרות: בהתאם לצו לקיצור שבוע העבודה, עובד בשכר זכאי לתשלום עבור ימי החג, לאחר שלושה חודשי עבודה במקום העבודה, אם הוא לא נעדר מהעבודה סמוך ליום החג (יום לפני החג ויום אחריו), אלא בהסכמת המעביד. הזכות הנה לתשלום מלא בעבור 9 ימי חג (2 ימי ראש השנה, יום הכיפורים, 2 ימי חג הסוכות, 2 ימי חג הפסח, חג השבועות ויום העצמאות). יצוין, כי על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה, עובד, שהוכיח שעבד באופן סדיר במשך שנים, חזקה היא כי זכאי לדמי החג. הנטל להוכיח, כי נעדר בימים הסמוכים לימי החג, מוטל על המעביד שימו לב כי כל משרדי הממשלה יהיו סגורים פורמלית, מיום שני ה - 14.4 ערב ליל הסדר ועד לאחר מוצאי החג השני, כלומר יום שלישי ה - 22.4 . כך שאם יש לכם עניינים להסדיר במשרדי הממשלה השונים, ברשויות המס, במשרד הרשוי וכו', זה הזמן לעשות זאת, בפרט לגבי כל מי שצריך בדחיפות, אישורים על תיאום מס, אישורים חדשים על ניכוי מס במקור, ביטולי עיקולים, אישורים לטאבו ועוד. אל תחכו לרגע האחרון. קחו בחשבון שפרקטית, יום חמישי ה - 10/4 הוא יום העבודה המלא האחרון, שכן יום ראשון ה- 13/4 , צפוי להיות יום גשר עבור עובדים רבים.

 
Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Lawyer & Lawyer.Proudly created with Wix.com

חובת קבלנים לצרף להסכם מכר מחירון תוספות ושינויים

עד כה המצב החוקי הקיים בהתאם לחוק המכר (דירות) חייב מוכר דירה לצרף לחוזה המכר את תוכניות הדירה והמגרש וכן הוראות תחזוקה למערכות ולחומרי הגימור דירה.
כאשר בפועל אם רוכש דירה לא היה מעוניין בפריט כלשהו אשר צויןבמפרט הטכני, אמור היה לקבל זיכוי בשל הויתור על אותו הפרט, אולם בפועל גובה הזיכוי היה נמוך בהרבה ממחירו של הפריט בשוק ואף נמוך בהרבה מהמחיר בו הקבלן רכש פריט זה. 

לעומת זאת, במקרה בו רוכש הדירה ביקש לבצע שינויים ו/או תוספות מעבר לקבוע במפרט למשל תוספת של נקודות חשמל בדירה, הוא חויב ע"י הקבלן במחיר גבוה בהרבה מהמחיר אותו היה נדרש לשלם עבור אותה תוספת בשוק החופשי.
כך נוצר מצב בו הקבלן יוצא נשכר, מביטול הזמנת פריט כלשהו במפרט ו/או ביצוע שינויים ותוספות, דבר אשר היה בו כדי להוות עשית עושר ולא במשפט על גבו של רוכש הדירה.
רוכשים רבים שביקשו להימנע מפניה לערכאות, לאור המשאבים הכרוכים בהגשת תביעה, נאלצו לקבל בהכנעה את סכום הזיכוי הזעום אשר שולם להם ע"י הקבלן ו/או את המחיר הגבוה שנדרשו לשלם לצורך ביצוע השינויים והתוספות.
מתוך רצון להפסיק את התנהלות חברות הבניה והקבלנים, ביום 15.10.2013 הונחה על שולחנה של הכנסת הצעת חוק המכר (דירות) תיקון מספר 7 (מחירון הפריטים שבמפרט) התשע"ד 2013:
ע"פ הצעת החוק, הוצע לחייב את מוכר הדירה לצרף להסכם המכר גם מחירון קבוע מראש ובו פירוט סכומים לשם זיכוי הקונה ככל ויבחר לוותר על פריט מהפריטים הנמצאים במפרט הדירה, המנויים בתוספת הראשונה לחוק (לאחר התיקון):
"מטבח, ריצוף, כלים סניטריים, ומיתקני חשמל, קירור וחימום.
זאת על מנת שרוכש הדירה יוכל לקבל זיכוי ע"פ המחיר המתחייב מהתקנון, ככל ויבחר לוותר על פריט כלשהו מהפריטים המופיעים במפרט, וכך גם אם יבחר להוסיף פריטים שאינם מופיעים במפרט. 
ע"פ ההצעה רוכש דירה אשר ירצה לבצע שינוי באחד מהפריטים אשר מנויים בתוספת, יעביר את בקשתו למוכר בטרם הותקן הפריט בדירה ועל הקבלן יוטל למסור לקונה מפרט עדכני לאחר השינוי המבוקש וזאת כדי שהרוכש יוכל לאמוד את עלות רכישת הדירה.
הצעת החוק נתקבלה וביום 10.3.2014 פורסם ברשומות חוק המכר (דירות )תיקון מס' 6(, התשע"ד-) 3, לפיו תוקן סעיף 3 לחוק- נקבע כי המפרט יכלול מחירון של פריטים שלגביהם קבע השר שיש לציין מחיר לענין ויתור עליהם, שינוי מיקומם או הוספתם. 

הודיע קונה למוכר על ויתור על פריט מתומחר, יזכה אותו המוכר במחיר הנקוב במפרט לגבי אותו פריט.
הודיע קונה למוכר על הוספת פריט מתומחר או על שינוי מקומו, יחייב אותו המוכר במחיר הנקוב במפרט לגבי אותו פריט, לפי הענין. 
הודיע קונה למוכר על ויתור, הוספה או שינוי, ימסור לו המוכר מפרט מעודכן.

**מובא לעיל מידע כללי בלבד אשר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי**
 

עקבו אחרינו

  • w-facebook
bottom of page