top of page

הבטחות לחוד ומעשים לחוד התחלתם עבודה חדשה - מהם העקרונות שצריך להקפיד עליהם בחתימה על חוזה עבודה איש

1. הגדרת התפקיד, אופי וסוג העבודה. 2. כפיפות: מי המנהל הישיר. 3. תקופת ההעסקה – מועד תחילת העבודה (ואם חוזה קצוב-גם מועד הסיום). 4. תקופת ניסיון או אכשרה (אם קיימת) והאם יחולו לגביה תנאים מיוחדים. 5. היקף התפקיד (אחוז המשרה), ימי העבודה, שעות העבודה, יום מנוחה שבועי, "שעות נוספות". 6. משכורת (חודשית או יומית או עפ"י משמרות/שעות), תוספת יוקר, מועד תשלום השכר, תוספות עפ"י הסכם קיבוצי/צו הרחבה, הגדרת פיצוי בגין הגבלת סודיות או תחרות. 7. הצהרות והתחייבויות העובד (ידע, ניסיון, שמירת החוק, אמינות, מקצועיות, משמעת, אתיקה, סודיות, תחרות, דיווח אמת, שמירת נהלים, השבת רכוש המעביד בתום ההעסקה). 8. זכויות סוציאליות: חופשה שנתית (עפ"י חוק/הסכם אישי/קיבוצי/צו הרחבה), דמי הבראה, ימי מחלה, דמי חגים (לעובד בשכר שעתי/יומי), ימי אבל. 9. הוצאות נסיעה בפועל לפי תעריף מינימלי של תחבורה ציבורית (עד תקרת ההחזר שבצו ההרחבה). 10. תנאים סוציאליים לפי שיקול דעת המעביד: הוצ' טלפון קווי/נייד, הוצ' אש"ל, רכב צמוד/אחזקת רכב, ביטוח מנהלים/ביטוח פנסיה (מלא: 5% תגמולי מעביד, 5% תגמולי עובד, 8 ו- 1/3 % לפיצויים ע"ח המעביד), ביטוח אובדן כושר עבודה ע"י המעביד. לבקש כי התשלומים לקופת גמל יהיו במקום פיצויי פיטורים בהתאם לס' 14 לחוק פיצויי פיטורים. כלומר – העובד זכאי לקבל את הכספים אשר הצטברו לזכותו בקרן הפנסיה ו/או בפוליסת ביטוח המנהלים, גם במקרה בו יתפטר מעבודתו. במקרה שהעובד יפוטר מעבודתו יהיה זכאי לקבל את הכספים הנ"ל במקום פיצויי פיטורים, ללא זכות להשלמה. 11. הפרשה לקרן השתלמות __% מעביד ו- __% עובד. 12. בונוס שנתי. 13. החזר הוצאות נסיעות ברכב הפרטי לצורכי העבודה. 14. מיסים ותשלומי חובה (בד"כ השכר הינו ברוטו וינוכה ממנו מס ע"ח העובד). 15. סעיפי שמירת סודיות ואי תחרות. 16. מילואים – חובת העובד לדווח על קבלת הצו וחובת המעביד לשלם בגינם עפ"י הוראות המל"ל. 17. הוראות לעניין הודעה מוקדמת להפסקת ההסכם. לשים לב להוראות חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות. השלכות אי מתן הודעה מוקדמת לפיטורים או התפטרות. 18. הוראות לעניין חפיפה והעברת התפקיד בתום ההעסקה. 19. בהסכם אין לגרוע מכל זכות המוקנית לעובד מכוח כל דין, צו הרחבה, הסכם קיבוצי. 20. שינוי ההסכם – בכתב בלבד, בחתימת ובהסכמת העובד והמעביד. 21. כתובות הצדדים והוראות בדבר משלוח הודעות. 22. ארגון עובדים – אם ישנו. 23. נספחים להסכם(אם ישנם): נספח רכב, נספח סודיות ואי תחרות, נספח לפי ס' 14 לח' פיצויי פיטורים, נהלי עבודה, נספח טלפון. 24. חתימות הצדדים על ההסכם

Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Lawyer & Lawyer.Proudly created with Wix.com

חובת קבלנים לצרף להסכם מכר מחירון תוספות ושינויים

עד כה המצב החוקי הקיים בהתאם לחוק המכר (דירות) חייב מוכר דירה לצרף לחוזה המכר את תוכניות הדירה והמגרש וכן הוראות תחזוקה למערכות ולחומרי הגימור דירה.
כאשר בפועל אם רוכש דירה לא היה מעוניין בפריט כלשהו אשר צויןבמפרט הטכני, אמור היה לקבל זיכוי בשל הויתור על אותו הפרט, אולם בפועל גובה הזיכוי היה נמוך בהרבה ממחירו של הפריט בשוק ואף נמוך בהרבה מהמחיר בו הקבלן רכש פריט זה. 

לעומת זאת, במקרה בו רוכש הדירה ביקש לבצע שינויים ו/או תוספות מעבר לקבוע במפרט למשל תוספת של נקודות חשמל בדירה, הוא חויב ע"י הקבלן במחיר גבוה בהרבה מהמחיר אותו היה נדרש לשלם עבור אותה תוספת בשוק החופשי.
כך נוצר מצב בו הקבלן יוצא נשכר, מביטול הזמנת פריט כלשהו במפרט ו/או ביצוע שינויים ותוספות, דבר אשר היה בו כדי להוות עשית עושר ולא במשפט על גבו של רוכש הדירה.
רוכשים רבים שביקשו להימנע מפניה לערכאות, לאור המשאבים הכרוכים בהגשת תביעה, נאלצו לקבל בהכנעה את סכום הזיכוי הזעום אשר שולם להם ע"י הקבלן ו/או את המחיר הגבוה שנדרשו לשלם לצורך ביצוע השינויים והתוספות.
מתוך רצון להפסיק את התנהלות חברות הבניה והקבלנים, ביום 15.10.2013 הונחה על שולחנה של הכנסת הצעת חוק המכר (דירות) תיקון מספר 7 (מחירון הפריטים שבמפרט) התשע"ד 2013:
ע"פ הצעת החוק, הוצע לחייב את מוכר הדירה לצרף להסכם המכר גם מחירון קבוע מראש ובו פירוט סכומים לשם זיכוי הקונה ככל ויבחר לוותר על פריט מהפריטים הנמצאים במפרט הדירה, המנויים בתוספת הראשונה לחוק (לאחר התיקון):
"מטבח, ריצוף, כלים סניטריים, ומיתקני חשמל, קירור וחימום.
זאת על מנת שרוכש הדירה יוכל לקבל זיכוי ע"פ המחיר המתחייב מהתקנון, ככל ויבחר לוותר על פריט כלשהו מהפריטים המופיעים במפרט, וכך גם אם יבחר להוסיף פריטים שאינם מופיעים במפרט. 
ע"פ ההצעה רוכש דירה אשר ירצה לבצע שינוי באחד מהפריטים אשר מנויים בתוספת, יעביר את בקשתו למוכר בטרם הותקן הפריט בדירה ועל הקבלן יוטל למסור לקונה מפרט עדכני לאחר השינוי המבוקש וזאת כדי שהרוכש יוכל לאמוד את עלות רכישת הדירה.
הצעת החוק נתקבלה וביום 10.3.2014 פורסם ברשומות חוק המכר (דירות )תיקון מס' 6(, התשע"ד-) 3, לפיו תוקן סעיף 3 לחוק- נקבע כי המפרט יכלול מחירון של פריטים שלגביהם קבע השר שיש לציין מחיר לענין ויתור עליהם, שינוי מיקומם או הוספתם. 

הודיע קונה למוכר על ויתור על פריט מתומחר, יזכה אותו המוכר במחיר הנקוב במפרט לגבי אותו פריט.
הודיע קונה למוכר על הוספת פריט מתומחר או על שינוי מקומו, יחייב אותו המוכר במחיר הנקוב במפרט לגבי אותו פריט, לפי הענין. 
הודיע קונה למוכר על ויתור, הוספה או שינוי, ימסור לו המוכר מפרט מעודכן.

**מובא לעיל מידע כללי בלבד אשר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ספציפי**
 

עקבו אחרינו

  • w-facebook
bottom of page